vineri, 2 decembrie 2011

Luminile de parcare

Luminile de parcare sunt de asemenea lumini de conducere, sunt lampi de automobile concepute pentru a spori vizibilitatea unei masini in mai multe situatii cum ar fi in timpul parcarii. In unele tari nu este necesara utilizarea luminilor de parcare totusi utilizarea lor pot fi foarte utile.

Majoritatea masinilor sunt dotate cu aceste lampi, desi adesea sunt legate de faruri. Mai demult luminile de parcare au fost realizate de un sistem electric diferit si destinatia lor a fost pentru utilizarea in cazul in care masina era parcata de-a lungul drumurilor inguste, slab iluminate pentru a alerta ceilalti soferi de prezenta masinii parchate.

Exista anumite reguli importante referitor la aceasta lumina de parcare, ele trebuie sa aiba lumina alba foarte vizibila si in conditii precare. Totusi nu are nici puterea si nici luminozitatea ca farurile si au lentile mult mai mici.
Luminile de parcare sunt in general pozitionate in fiecare parte frontala a masinii si pe partea exterioara a farurilor, totodata in partea de spate sau partea laterala a vehiculului pentru a creste si mai mult vizibilitatea.
Pe langa cresterea vizibilitatii a vehiculului si alti factori de alertare la prezenta masini lumina de parcare poate fi deasemenea utila in caz de urgenta.