joi, 29 martie 2012

Verificare regulata a pieselor auto

Datorita faptului ca se apropie cu pasi repezi primavara, circulatia cu masinile se intensifica. Din acest motiv este important ca inainte de plecare intr-o cursa lunga, masina sa treaca printr-o verificare mai ampla. Presupun ca nimeni nu doreste ca sa-l lase franele pe autostrada sau masina sa derapeze in timp de depasire din cauza uzurii exesive a anvelopelor.

Ca orice sistem masina are nevoie de o ingrijire mai amanuntita, o verificare regulata a starii asigura un grad mai mare de siguranta in trafic.
Una din problemele cele mai fregvente este functionarea incorecta a franelor. Se stie ca daca o masina nu a fost utilizata in timp de iarna, este foarte posibil ca la placute frana sa se piarda presiunea la lichidul de frana, de aceea primul lucru este sa se reumple recipientul pentru lichidul de frana si sa se aeriseasca pana ce frana va functiona corespunzator.

Daca nu aveti probleme majore in functionearea corecta a masinii, puteti pleca pe drum dar nu inainte sa verificati daca sunt probleme la lampi semnalizare si la proiectoare de ceata. Este bine de stiut ca functionarea incorecta a lampilor reduce vizibilitatea autoturismului pe carosabil si cresc riscurile de accidente.

Daca lucrati pe masini de tonaj mare este bine daca aveti in plus becuri si leduri la lampi gabarit si la lampile de semnalizare ca in cazul in care se intampla o defectiune, sa le puteti schimba in prima parcare.