vineri, 6 iulie 2012

Verificarea periodice a masinilor

Cand avem o masina, trebuie sa fim pregatiti sa facem verificari periodice a masinii pentru a asigura o conditie buna de functionare pentru o perioada cat mai lunga de timp. Pentru masinile noi producatorii de automobile au dezvoltat sisteme informatice sofisticate cu ajutorul carora sa depisteaza si cele mai mici probleme de functionare a masinilor. Acest test de diagnostizare identifica problemele motorului sau defectiuni de alt tip dupa care poate urma fixarea acestuia de mecanici bine pregatiti.

Multe masini au astfel de sisteme computerizate incorporat pentru o verificare continua. Acest sistem informatic in mod constant primeste informatii de la diferiti senzori astfel ca pot rula fara probleme.

O problema ce poate sa apara este functionarea incorecta a franelor. Daca o masina nu a fost utilizata o perioada mai lunga, este foarte posibil ca la placute frana sa se piarda presiunea de lichid de frana, de aceea primul lucru este sa se reumple recipientul pentru lichidul de frana si sa se aeriseasca pana ce frana va functiona corespunzator.

Daca lucrati pe camioane este bine daca aveti in plus becuri si leduri la lampi gabarit sau lampi semnalizare acestia se pot defectiona si va fi necesara schimbarea lor.